- Grecia ramane o destinatie atragatoare in 2010 chiar si vara, in varf de sezon. Ca urmare a protestelor si evenimentelor care i-au afectat imaginea, operatorii greci au fost nevoiti sa gaseasca noi modalitati de-ai incuraja pe turisti sa nu renunte la aceasta destinatie de vacanta.
- Oferte speciale de vacanta in Grecia. Doi intr-unul. Reduceri pana la 40%
Pentru a-si atrage clientii si a contracara pierderile suferite, operatorii de turism au lansat pe piata reduceri la vacante care nu erau in mod normal disponibile in aceasta perioada, au marit numarul ofertelor de last minute sau au lansat oferte atractive de tipul 2 in 1.
“Este adevarat ca grecii au umblat la preturi, in special cele din Grecia Continentala. Una dintre modificarile facute sunt reducerile tarifelor, care merg pana la 30-40%. Exista, apoi, ofertele speciale de tipul plateste unul, pleaca doi. La hotelurile de 4 si 5 stele, ofertele sunt mai ieftine” ne-a spus Traian Badulescu. De exemplu, o oferta speciala in Kokkini Hani (langa Heraklion) costa de la 259 euro de persoana, conform agentiei Cocktail Holidays. Oferta este valabila pentru plecarile din prima saptamana a lunii iulie, la un hotel de 3 stele cu demipensiune.
- O alta destinatie favorita pentru vacantele din Grecia este Creta: “Ca destinatie, Creta se vinde bine in continuare”, ne-a spus Martin Bikfalvi, director general al agentiei Calibra. In privinta reducerilor, domnia sa afirma: “Reduceri sunt, dar nu foarte multe. In general sunt intre 5 si 7%, maxim 10%”. In Creta, o saptamana la un hotel de 2 stele incepe de la 199 euro de persoana, conform agentiei Calibra.
De ce poti merge in Grecia linistit
- Salarizarile variaza in functie de pozitia ocupata, durata contractului, calificarile, disponibilitatea, pregatirea fiecarui aplicant, de experienta pe care acesta o poate dovedi precum si de oferta fiecarui angajator! Legislatia din Grecia permite angajarea studentilor cu un salar incepand de la 400 euro pe luna pentru 40 de ore/saptamana, cu doua zile libere pe saptamana. La aceste salarii standard se poate adauga "tips-ul" din partea clientilor hotelului precum si plata eventualelor ore suplimentare, sau zile libere care pot intregi salarul considerabil!
Alte Beneficii: Studentii care reusesc inscrierea din timp in acest program, au sansa sa fie selectati de partenerii nostri din Grecia pentru participarea intr-o activitate de pregatire porfesionala, socializare, de cunoastrerea culturii si traditiei grecesti pe o perioda de 2 saptamani premergatoare inceperii programului de practica efectiv, materializata prin cursuri si excursii GRATUITE organizate de agentia colaboratoare in Grecia Antica.
- Studentii care duc la bun sfarsit perioada de practica profesionala in Grecia vor beneficia de un Bilet GRATUIT de intoarcere in tara platit de managerul hotelului plus 200-300 EURO care se adauga ca Bonus la finele perioadei de practica din cadrul hotelului.
Studentii care din anumite motive inceteaza acordul de practica cu angajatorul inainte de termenul stabilit in contract si fara a avea anterior acordul in scris al angajatorului, vor pierde aceste beneficii precum si plata ultimului salar.
La sfarsitul programului internship fiecare student va obtine (la cerere) un Certificat de Competenta Profesionala pe domeniul de munca practicat!
- Fascinatia pentru limba si cultura Greaca
Istoria, peisajul, cultura si poporul grec au toate o atractie aparte si acest lucru poate fi spus si despre limba greaca, una dintre cele mai puternice limbi ale antichitatii si o “lingua franca” (limba dominanta) longeviva. Pentru o lunga perioada de timp, incepand cu antichitatea, nu puteai fi considerat un poliglot adevarat decat daca stiai limba greaca, ceea ce atesta importanta acesteia in trecut.
- Invata online limba greaca!
- super site gasesti aici
- Bacsisul in Grecia este o practica acceptata, insa nu atat de vizibila precum in Turcia sau Egipt, unde ti se cere foarte clar acest lucru. Totusi, este bine sa ai la tine ceva maruntis pentru diverse situatii. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum se lasa bacsis in Grecia.
Pasi de urmat
- Pasul 1. Lasa bacsis 10-20% la restaurant. In Grecia se lasa un bacsis intre 10 si 20% din suma. In general, oamenii sunt seriosi si nu incearca sa castige mai mult decat este cazul. Insa pentru a fi sigur ca platesti ce-ai consumat trebuie la inceput sa verifici in meniu exact ce comanzi si pretul aferent. Daca nu este foarte clar, intreaba. Apoi, la final, verifica pe nota de plata ca sunt trecute corect comenzile. Daca in nota nu este inclus bacsisul (“service charge”), il vei adauga tu.
Trebuie sa stii ca la cele mai multe restaurante din Grecia, cu exceptia celor selecte care au fete de masa de panza, in numeroase locuri, cand te vei aseza, chelnerul va intinde pe masa o bucata de hartie, in chip de fata de masa, prinsa in 4 parti cu agrafe speciale. Apoi primesti cosul cu paine si cu tacamuri invelite in servetele, asezate laolalta si apa (neimbuteliata). Toate acestea intra in bacsis.
- Pasul 2. Rasplateste soferul de taxi. A da bacsis soferului de taxi nu este ceva oficial, insa se practica. De aceea, vei vedea in ghidurile de turism ca la taxi bacsisul nu este obligatoriu, insa nici nu va fi vreodata refuzat. Daca mergi pe distante lungi, este bine sa intrebi de dinainte cat costa calatoria. Trebuie sa stii ca in Grecia soferii de taxi obisnuiesc sa opreasca pe traseu si sa ia si alte persoane care merg in aceeasi directie ca tine. Punctul lor de vedere este ca-ti fac o favoare ca te-au luat intr-o cursa cu mai multe persoane, nicidecum ca ar complica cumva lucrurile. Fiecare persoana este taxata pentru distanta pe care a fost transportata, astfel incat costul final nu se imparte si nici nu vei plati mai putin decat este suma de plata de cand urci pana cobori.
- Pasul 3. Lasa bacsis pentru personalul hotelier. La hotel, portarul, bellboy-ul si camerista sunt in general cei carora li se lasa un mic bacsis, intre 50 de centi si 1 euro sau chiar mai mult, in cazul hotelurilor de lux.
- Pasul 4. Rasplateste personalul din toaletele publice. De obicei, toaletele publice sunt gratis sau contra cost. In popasuri, unde opresc de obicei autocarele, intrarea este libera. In caz contrar, te costa intre 10 si 30 de eurocenti. Daca se intra liber si exista un personal care ofera hartie si sapun, este bine sa lasi un mic bacsis.
In localuri (terase, restaurante, taverne etc), toaleta este disponibila numai pentru clienti. Astfel incat, daca ai nevoie, va trebui sa cumperi ceva din meniu, iar aceasta consumatie anuleaza orice bacsis.
- Sfaturi&Avertismente
In Grecia nu prea exista cazuri in care sa ti se ceara bacsis, insa daca il oferi, este acceptat cu placere. In general oamenii sunt saritori si atenti cu clientii, astfel incat iti va fi destul de usor sa le lasi ca recunostinta un banut in plus. Spre deosebire de Egipt, unde orice informatie sau explicatie, cat de banala, costa, in Grecia poti primi informatii oriunde pe strada, de la localnici binevoitori si un simplu multumesc (efharisto) le aduce zambetul pe buze.
- Daca ai fost in vacanta in Grecia, povesteste-ne cum te-ai descurcat cu bacsisul. Ajuta-i si pe altii cu informatii utile, privind aceasta practica in Grecia.