Work and Travel Atena



  • Atena este capitala Greciei si locul de origine al Jocurilor Olimpice.
Atena, desi este un oras modern, fiind considerat leaganul civilizatiei si democratiei vestice, este in acelasi timp incarcat de istorie.
Cel mai important obiectiv istoric este Acropole, dealul pe care Parthenonul si alte obiective importante sunt localizate, si care in anul 1987 a fost trecut pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.


  • Printre obiectivele turistice de mare importanta se numara:
  • – Teatrul Herod Atticus – construit in anul 161;
  • –Teatrul lui Dionysios– primul teatru din piatra, un adevarat camin pentru Sofocle, Eschil sau Aristofan;
  • – Muzeul National de Arheologie – aici se gaseste cea mai mare colectie de arta greceasca
  • – Piata Omonia (piata Concordiei);
  • – Biblioteca Nationala;
  • – Universitatea;
  • – Academia;
  • – Piata Syntagma (unde se gaseste si Cladirea Parlamentului);
  • – Stadionul Olimpic;
  • – Templul lui Zeus Olimpianul;
  • – Poarta lui Adrian;
  • – Biblioteca lui Adrian;
  • – Gradinile Nationale.

Invata limba greaca!

.

Daca tot veti merge in Grecia, ar fi bine sa invatati si cateva cuvinte si expresii uzuale in limba greaca.
http://www.agni.gr/learn_greek/learn_greek_online.asp
Alfabetul grecesc: http://www.agni.gr/learn_greek/alphabet.asp

Athens,Greece

Zoo Atena

attica zoological park. Daca ti-a mai ramas ceva timp liber poti vizita gradina zoologica Attika deschisa in mai 2001, si dupa Acropole este probabil cel mai interesant loc de vazut din Atena deoarece are o colectie impresionanta de animale exotice care sunt atent ingrijite si de asemenea pe locul trei in ceea ce priveste varietatea pasarilor.


Ajuns in Atena!..pt 2 zile



Ce e de vazut intr-un singur weekend? recapitulare:

Prima dimineata mi-as petrece-o intr-o cafenea,pe fuga, privind oamenii. e interesant sa-i vezi pe localnici, turisti,natiile conlocuitoare, sa le citesti temperamentul sa vezi cum vorbesc cum isi beau cafeaua.


Dupa cafenea as vizita Plaka (centrul Atenei), Ermou street ( frumos noaptea), Monastiraki. Toate acestea sunt zone bine cunoscute concentrate in centrul Atenei. Asta e zona turistica a orasului si shopping area in acelasi timp. Mie personal imi place piata de vechituri care are loc duminica dimineata.

Acropolis si Partenonul ar fi urmatoarea tinta, aici trebuie sa ai neaparat si un aparat foto . De pe Acropolis se poate admira panorama Atenei, se vede si portul Piraeus iar de curand (20 Iunie) s-a inaugurat si muzeul arheologic Acropolis, pe care ar fi pacat sa-l ratati.


In fine mai spre seara, pentru cina as merge la Kalokerinos, au un show interesant, se canta live si inca se pastreaza traditia aruncatului cu farfurii. Nu se poate arunca oricand cu farfurii :) evident totul e organizat si dupa cum spun chelnerii destul de sigur. Mancarea e foarte buna dar destul de scumpa (o cina pentru 2 poate ajunge la 100E) insa merita experinta, pana la urma nu e doar mancarea e si spectacolul.

Pana aici toate se afla in centrul orasului intr-un perimetru care poate fi strabatut la picior (ma refer la un picior antrenat cat decat :)).
  1. Monumentele istorice/culturale
    Acropolis cu Partenonul
    Roman Agora
    Muzeul arheologic
    Muzeul de arta bizantina
    Bisericile (se spune ca Atena are mai mult de 365 de biserici, poti vizita cate una in fiecare zi a anului fara sa te repeti)
    Piata parlamentului
    Biblioteca centrala
  2. OperaII. Puncte de interes general
    Stadionul olimpic
    Planetariumul (cel mai mare si mai bine utilat din lume!)
    Lycavitou (un vista point pentru Atena)
    Athens Zoo (una din cele mai mari gradini zoologice din lume)
    Centrul istoric al Atenei
  3. III. Imprejurimi
    Parnitha
    Templul lui Poseidon (Sunio, Lavrio)

Grecii petrec de toti banii - nu e criza!

Zilele astea strazile Atenei sunt full de persoane, restaurantele devin neincapatoare la caderea serii. Grecii petrec, cheltuiesc si se veselesc la fel ca intotdeauna.


Nici informatiile despre criza, nici riscul de a ramane fara locul de munca si nici faptul ca statul este dator vandut nu i-a convins sa renunte la obiceiurile placute ale consumului.

Chiar daca bonusurile au fost desfiintate definitiv in ultimii doi ani iar efectele crizei sunt vizibile in unele domenii, cluburile, restaurantele si magazinele sunt full.

2010 an plin de turisti.
Hai noroc