Work And Travel Creta 2011

Insula Creta

Creta este cea mai mare dintre insulele grecesti si a 5-a ca marime din Marea Mediterana. Cu numeroase plaje tropicale, sate traditionale, o mare varietate de peisaje magnifice si vestigii ale civilizatiilor antice, Creta isi scrie istoria de 5000 de ani.

Plaje cu nisip fin, scaldate de ape de culoarea turcoazului, cu peisaje pitoresti.. Descoperiti tarmul miturilor, locul nasterii lui Zeus, paradisul care asteapta turistii înca de la începutul primaverii pâna toamna târziu.


Obiective turistice in Creta
Creta este renumita pentru plaje precum Elafonisi, Falassarna, Gramvousna, Frangokastello, Paleohora, Loutro, Georgioupolis, Agia - Marina, Hora Sfakion, Sougia (CHANIA), Preveli, Bali, Palakias, Triopetra, Rodakino (RETHYMNO), Agia - Galini, Matala, Kalamaki, Gouves, Malia, Hersonissos, Stalis (HERAKLIO), Iarapetra, Kato Zakros, Makri Gialos, Vai, Hrysi Islet (AGIOS NIKOLAOS).
Iubitorii de istorie pot vizita in Creta palatele: Knossos, Minos, Kato Zakros, Malia si Phaistos.
Arhivele Istorice din Creta expun o colectie impresionanta de materiale legate de istoria insulei.
Pentru fanii sporturilor de apa, exista scoli de schi nautic si surf in Malia, Agia Pelagia si Limenas Hersonissou, in cadrul Prefecturii Heraklion.
Cele mai bune zone pentru camping din Creta se gasesc pe coasta sudica a insulei.
Cand vizitati Creta trebuie sa incercati mancarurile traditionale ale insulei. Creta este cunoscuta pentru bucataria mediteraneana, dominata de produsele locale (peste, ulei de masline, miere si branzeturi).

In partea de nord a insulei se gasesc un numar important de baruri, restaurante si taverne care ofera mancare buna, vinuri bune si traditionala ospitalitate greceasca dar si locuri de munca bine platite cu tips-uri pe masura.



Cum se ajunge in Creta gasesti aici

*Cu autocarul direct, prin compania Filaret, aici




 
0 Responses