Despre Halkidiki

Halkidiki este o peninsula, aflata in partea de sud a orasului Thessaloniki. Halkidiki este formata din trei brate: Kassandra, Sithonia, Athos.(Din romania pana in halkidiki, traseul aici)

Atractii Turistice

Kassandra este cel mai vestic brat, fiind si cel mai aproape de Thessalonik; este cel mai popular si cel mai locuit. Este recunoscut pentru plajele sale de nisip si stancoase, prin padurile intinse. Aici sunt numeroase hoteluri, taverne, discoteci, baruri, facilitati pentru sporturi nautice motorizate si nemotorizate.


Sithonia este bratul din partea centrala. Este o imbinare de nou si vechi, de mare si pamant. Sunt numeroase hoteluri afla de-a lungul coastei, baruri, restaurante, posibilitati de petrecere a timpului liber.
Athos, este cel de-al treilea brat, locuit in exclusivitate de calugari. Este acoperit de intinse terenuri de paduri de pin. Accesul este permis numai barbatilor.:)

 Pe partea de sud a Porto Koufo  - puteti vedea încă ruinele vechilor fortificatii datand din antichitate , precum şi ruinele de bazilici creştine timpurii.

0 Responses