Spargerea farfuriilor in Grecia? A fost demult!


Grecii aveau "traditia" de a sparge farfurii si pahare la diverse evenimente(in general la nunti).
Desi informatiile despre aceasta traditie sunt suficiente in Romania, adevarul e ca:

De fapt..
Era un cantec grecesc, de "dragoste", iar in timpul melodiei, pentru a usura durerile de dragoste romantica,
artistul sporea ritmul spargand farfurii.. asta mai in trecut
  Dar traditia..  
spartului de farfurii  este considerata acum "periculosa!" , din cauza cioburilor de sticlă, şi poate, de asemenea, din cauza turistilor in stare de ebrietate, care au scopul de a abuza şi pot lovi dansatori sau muzicieni.(serios!!)

  Este oficial descurajată in Grecia, de fapt, necesită o licenţă pentru unităţile care doresc să permita asa ceva. (Se presupune ca, spargerea farfuriilor inlocuieste de fapt alta traditie, adica-  aruncarea cuţitelor în podea, la picioarele dansatorului)
 
Dar! dacă sunteţi dornici de a arunca una-doua farfurii la un dans - să fie conştienţi de faptul că acestea nu sunt gratuite şi vor fi decontate- (in momentul aruncarii ar fi indicat si inchiderea ochilor).


In zilele noastre.. oamenii arunca flori în loc de farfurii! În toate serbarile de bouzoukia sau alte instituţii moderne, fetele cu coşuri cu flori pt a le vinde clienţilor, pe care le arunca cantaretilor/dansatorilor în timpul programului. "  





1 Response
  1. Anonymous Says:

    Se sparg și acum farfurii la serile grecești, la anumite taverne, chiar și de către clienți, cărora le sunt date farfurii. Doar că din motive de siguranță, farfuriile sunt din ipsos.