In gura la greci

Mircea Badea aici

Oferta de joburi Work and travel 2010 Grecia


Firmele nu opteaza sa angajeze personal, chiar daca au nevoie. Prefera contractele temporare. Astfel ca, in sezonul estival se vor oferi mai multe joburi, dar mai prost platite-pt studenti.

Criza are si partile ei bune. in aceasta vara, vor fi mai multe oferte de joburi temporare. Unii angajatori din industria hoteliera au renuntat la salariatii permanenti in favoarea personalului temporar. Pentru anumite pozitii sunt preferati studentii straini. Patronii serviciilor din turism si divertisment au inceput sa caute forta de munca disponibila pentru urmatoarele luni. Cauta unde trebuie ;)

Pont


.


Best locations :
Creta, Santorini, Rhodos, Peloponessos, Kos, Mykonos, Corfu, Halkidiki, Thassos, Samos, Patmos.

Student in Grecia

Informatii generale


Grecia, statiuni agitate, peisaje stancoase, plaje ascunse, orase antice. Cine viziteaza o data Grecia, va ramane impresionat toata viata. Exista atata varietate aici, in care fiecare insula ofera un amestec de minunatii pe care nu se poate sa le ratezi. insa frumusetile Greciei nu se datoreaza numai insulelor sale. Toata tara este un intins si prietenos litoral. De-a lungul fasiilor de pamant crestate, dintre Marea Egee si Marea Ionica, cele mai vechi civilizatii, timpuri legendare si obiceiuri puternic inradacinate in trecut, se intalnesc si convietuiesc cu tanarul mileniu. Trecutul si prezentul alterneaza, la fel ca si schimbarile de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experiente memorabile. Poti trai in aceasta tara, inconjurata de nepretuite valori istorice si muzee, varste stravechi - pre-clasic, roman, bizantin - toate intr-o singura zi, sau te poti bucura pur si simplu de viata, practicand sporturi acvatice, facand croaziere pe mare, pescuind, relaxandu-te in hotelurile luxoase, gustand din apetisanta bucatarie traditionala si sfarsind ziua intr-unul dintre sutele de cluburi de noapte sau discoteci. O infrastructura adecvata, pe sosele, in aer sau pe apa, face din Grecia o destinatie extrem de accesibila tuturor celor care, ajunsi aici, vor fi liberi sa-si aleaga propriul stil de viata si cu siguranta sa-si faca prieteni noi.

Ai fost cu Work&Travel in Grecia? Lasa un comentariu din experienta ta!


Lebron Says: March 06, 2010 1:07 PM
Povestea mea de asta-vara:


  • Am fost vara trecuta cu work&travel grecia in insula Creta printr-o firma craioveana, optima consulting. Cu firma nu au fost probleme, am platit ca taxa 250E + 120 ron asigurare medicala pe 6 luni.
    Drumul: autocar, 60 euro pana in Atena, si aici un mare minus: manele si manelari infernali (soferii au bagat manele chiar si noaptea, nu am putut sa dorm deloc). Altfel, fara incidente. Autobuzul ne-a lasat in Omonia (unul din centrele Atenei), a trebuit sa mergem cu metroul pana in Pireu (asta e portul cel mai mare de pe langa Atena).

    Din Pireu, am luat feribotul (33 euro parca) iar drumul pana in Hania a durat 8 ore (am ajuns la 5 dimineata). Din portul Hania am luat autobuzul pana in oras, centrul fiind foarte aproape de autogara. De acolo am plecat cu un autocar, destinatia Gerani (cam 40 min de mers).
    Tragand o linie, drumul ne-a dus la 100 euro

    Ajungem in Gerani, Hotel Creta Paradise (4 stele).
    Am fost cazati undeva la 1.5 km de complexul hotelier, conditii foarte ok (3 paturi in camera, baie proprie, tv, aer conditionat, marea era la 100 m de hostel), iar drumul pana la hotel il faceam cu biciclete.
    Programul era variabil, in general lucram 5 ore dimineata si 3 seara. Ghinionul a fost ca la hotelul la care am lucrat nu se primeau bacsisuri (chelner fiind), regimul hotelier fiind de bufet suedez.

    Adaptarea la locul de munca a fost sa zicem greoaie, a fost prima mea slujba "serioasa" si dupa o luna de munca angajatorii au aflat stupefiati ca eu studiez telecomunicatii si nu turism cum erau studentii autentici veniti in practica .
    Munca era destul de solicitanta, in afara de servit aveam si de sters tacamuri si farfurii si de aranjat mesele.
    Colegii de munca... hm... Voi face o paranteza, grecii sunt un popor balcanic si in mare parte au aceiasi mentalitate ca si romanii. Asa ca nu va asteptati la mare lucru. In ciuda acestui fapt, pot spune ca am cunoscut cativa oameni cu care m-am imprietenit si cu care sper sa tin legatura mult timp de acum inainte. In general oamenii din Atena erau mai deschisi la minte, restul... cum sa o spun mai bine... niste tarani!

    La capitolul distractie, marea era aproape, exista un teren sintetic de fotbal si de tenis la hotel, pe plaja hotelului se organizau diferite activitati interactive (inclusiv windsurfing, campionat de jocuri pe consola wi, tras cu arcul, campionat de volei pe plaja, etc.). Astea ziua. Noaptea, puteai sa colinzi cluburile din Platanias, sat la 1 km departare, sau sa te imbeti acasa in cel mai crunt stil!!! Totul tinea de buzunar si de pretentii.

    Inca un sfat (de la urmatorul incep sa taxez ): orice ar fi, nu lasati actele la angajator! Eu am putut sa plec mai devreme (aveam restante la facultate) numai din cauza ca nu am avut buletinul la hotel... Managerul am inteles ca dupa ce am plecat era foarte intrigat de faptul ca am plecat fara sa ii anunt, desi le spusesem cu 2 sapt inainte. Apropo de asta, nu as vrea sa generalizez, dar managerul asta chiar avea unele probleme in comunicarea cu oamenii. In fine, asta e alta poveste.

  • Concluzie: Duceti-va ma copii, sa invatati si voi ce inseamna munca necalificata. Este o experienta de viata care o sa va foloseasca, pe mine unul m-a calit. Bafta multa, iar daca aveti orice fel de intrebare legata de munca in grecia, o sa incerc pe cat posibil sa va lamuresc.

Grecia in poze

sursa aici

Despre Grecia

  • Insulele Ionice se afla in partea de vest a Greciei continentale, plasate in Marea cu acelasi nume, la cativa kilometri de coastele Albaniei, cunoscute pentru clima blanda, ploioasa pe timpul iernii, cu munti vesnic verzi si ape limpezi si calde. Nici istoria lor nu a fost mai putin tensionata decat a restului tarii, dar ocupatia venetiana din secolele XIV-XVIII a lasat in urma superba arhitectura specifica. Ceva mai tarziu, francezii si englezii au poposit si ei cu randul aici, ramanand amprente adanci in cultura locala. Din 1864, insulele au revenit Greciei pentru totdeauna, construindu-si propria identitate. Desi pline de vestigii si monumente, multe dintre ele au fost reconstruite in urma puternicului cutremur din 1954 care le-a distrus in mare parte.
Insula Ithaka este taramul legendar al lui Ulise, iar Zakyntos - locul de origine al lui Solomos, poetul care a scris Imnul National. De-a lungul minunatelor plaje, legate de continent atat pe apa, cat si pe calea aerului, statiunile ofera aproape tot ceea ce-si poate dori un turist in vacanta, ziua ori noaptea, pentru a se distra sau a se odihni. Cea mai cunoscuta dintre insulele Ionice ramane Corfu, insula celor 3 milioane de maslini vesnic verzi, cu tavernele atat de cautate, satele de pescari, arhitectura venetiana si multa distractie.

  • Golful Saronic
La doi pasi de Atena se afla insulele din Golful Saronic, practic o prelungire a Atenei catre mare, fiind aruncate in calea tuturor vapoarelor. Istoria lor se leaga de cea a orasului de pe „uscat“, si chiar se pot mandri ca Navplion si Egina au fost capitale ale Greciei mari. Ce le deosebeste insa este atmosfera specifica unor insule, salbatica si curata, intrerupta pe alocuri doar de micile porturi pescaresti, in care poti descoperi cladiri construite in stilul neoclasic si strazi pavate cu piatra. Turistii occidentali sunt in continuare uluiti de numarul urias al ambarcatiunilor ce opresc in port, de al magazinelor si cafenelelor, ca sa nu mai vorbim despre imaginea creata de caii si magarii ce se plimba agale prin mijlocul orasului.
Kythera este una dintre putinele insule pe care turismul modern nu a reusit sa patrunda, ramanand departe de „binefacerile“ aglomeratiei din marile centre turistice.

  • Insulele Sporade
Unul dintre grupurile de insule mai putin cunoscute marelui public sunt Sporadele, situate in nord-estul Atenei, pana spre coastele Turciei. Practic, sunt destul de imprastiate, jumatate (Sporadele de nord) fiind langa tarmul Greciei continentale, iar cealalta jumatate (Sporadele de est) - la cativa pasi de Turcia.
Cele din nord au o vegetatie cu adevarat luxurianta, cu mici cascade care coboara de pe dealurile inverzite si vai ce sfarsesc pe plajele fine. Cele din est se bucura de arhitectura civilizatiilor care i-au ocupat taramurile de-a lungul anilor. Caracteristica lor principala este totusi lipsa masiva a turistilor, ceea ce le confera un farmec aparte, apreciat de cei care vor sa descopere primii locuri salbatice, oameni simpli si obiceiurile lor nealterate de civilizatia secolului XXI.

  • Creta are un loc aparte atat in turismul grecesc, cat si in impartirea administrativa. Din cauza dimensiunilor sale (este a cincea ca marime din Mediterana), nu face parte, practic, din nici un arhipelag. De-a lungul istoriei a stat marturie evenimentelor ce au legat Europa, Africa si Orientul, iar multe din cele ce s-au petrecut aici au lasat cate un semn vizibil si astazi. Insula are 260 de kilometri lungime si doar 30 latime, cu o suprafata de circa 300 de km patrati. Este brazdata de un lant muntos, ca o coloana vertebrala care o strabate de-a lungul spinarii sale, cu varful Oros Psiloriti ce se ridica pana la 2.456 de metri. Locuitorii de aici sunt cunoscuti pentru spiritul lor liber, acelasi care i-a impins in multe razboaie, incepand din vremea regelui Minos si pana la rebeliunile impotriva turcilor. Dincolo de munti, raurile ce coboara catre tarm sunt una dintre atractiile insulei, iar orasele, ridicate de-a lungul secolelor, inseamna deopotriva muzee, temple, castele, ulei de masline, mancare delicioasa, vin renumit, vegetatie unica, muzica din belsug, sporturi de vara.

  • distractie placuta.

Despre Grecia


  • Economia Greciei se sprijina , fara indoiala, pe turism. Milioane de straini vin anual in Grecia, fiecare parte a acesteea fiind promovata in pliante sau pe internet. Nimic nu se compara insa cu insulele acestei tari mediteraneene, imprastiate haotic prin marile din sudul Europei. Daca intrebi turistii care s-au intors din vacanta petrecuta in tara lui Homer cat de placut e un sejur acolo, toti o sa vorbeasca in termeni elogiosi despre ce au vazut si cu strambaturi din nas cand vine vorba despre servicii. Asta despre partea continentala a tarii.Pentru ca, imediat cum subiectul se muta spre insule, tonul se schimba.
Alte peisaje, alta atmosfera, alti oameni. Iar ca sa numesti una dintre insule drept cea mai potrivita pentru concediu, deja comiti un sacrilegiu. Pentru ca nici una nu se compara cu cealalta. Cele cateva zeci de insule sunt impartite dupa diverse criterii, cel mai important fiind cel legat de marea in care se afla fiecare grup.


  • Insulele Cyclos

  • Cicladele, supranumite „perlele Marii Egee“, sunt in numar de 50 si numele Cyclos e semnificativ pentru imaginea acestora vazuta de la inaltime: par a se roti in jurul centrului, insula sfanta Dilos. Originea vulcanica este „vinovata“ pentru frumusetea reliefului, contrastul dintre rocile cu tenta rosie si apa verde-albastra fiind magnific. Daca adaugam si albul caselor risipite din loc in loc, la ferestrele carora atarna neglijent florile multicolore, intelegem de ce multi refuza sa revina pe continent.
Fiecare dintre insulele Cyclos are propriile arme prin care isi cucereste turistii, de la viata de noapte de pe Mikonos, pacea care domneste pe Folegandros si Anafi, si pana la spectacolul de pe Santorini. Daca cineva doreste sa le viziteze intr-un numar cat mai mare, trebuie sa apeleze la liniile de ferryboat ce pleaca din Pireu. Nici un traseu insa nu va reusi sa le acopere pe toate, asa ca este de preferat sa ne oprim in fiecare an pe cate una.

  • Insulele Dodecanese isi trag numele din numarul lor (dodeca=12) si au fost botezate astfel atunci cand toate au protestat fata de birurile impuse de Turcia. Se intind chiar la cativa pasi de coastele Turciei, iar istoria lor s-a legat intotdeauna de norocul - sau ghinionul - adus de nimfa Rhodos, cea care avea sa dea numele celei mai cunoscute insule dintre ele. Istoria acestui mic grup de insule a fost dintotdeauna zbuciumata, ele fiind in permanenta ocupate de cate una dintre marile forte ale vremii: Imperiul Roman, Imperiul Bizantin, cruciatii Sf. Ioan si pana la turci, in 1912, inlocuiti apoi de italienii care le-au detinut si le-au exploatat pana in 1947, cand au revenit din nou Greciei.
  • Evident ca au ramas marturii ale acestui zbucium: Templul lui Apollo si Teatrul Roman in Kos, Pestera Sfanta a Apocalipsei din Patmos, Manastirea Sfantului Ioan. Pe cea mai mare insula, Rhodos (declarata oficial cel mai insorit loc din Europa), candva un adevarat oras-stat, exista inca Palatul Gran Maestri, Odos Ippoton, Strada Cavalerilor sau Acropolele, insa cea mai mare pierdere o reprezinta, fara indoiala, distrugerea Colosului, una dintre cele 7 minuni ale lumii.
  • -Va urma-
Astazi, turismul a inflorit pur si simplu, demonstrand lumii ca ospitalitatea celor din insule nu a disparut niciodata.

Agia Galini - Work and travel Creta



Agia Galini
este o statiune mica, retrasa,linistita cu cativa cretani localnici iar in rest turisti relaxati. Locatie: sudul Cretei, la Marea Libiei.

Cladirile vechi, desi poate unele nelocuite, sunt foarte curate si bine intretinute. Lucrate in piatra, sunt racoroase si placute, si ca interior, si ca refugiu de caldura de la pranz.

  • Ajungi la Agia Galini pe drumul dinspre Rethymno, dupa circa 40 de minute de serpuit agale printre munti vi se va deschide in fata ochilor Marea Libiei. Dupa care veti face dreapta si veti intra direct in oraselul aflat pe o faleza destul de inalta.


    In Agia Galini, dimineata cretanului incepe in jurul dupa-amiezii. Asta nu inseamna ca in statiune este viata de noapte a la Ibiza. Si chiar daca restaurantele si tavernele sunt deschise pana tarziu in noapte, ele sunt linistite.
    Statiunea este in sudul Cretei, deci amatorii de distractii si discoteci nu prea au ce cauta aici. Spun asta pentru ca zona de sud se adreseaza strict familiilor cu copii sau celor fara, care vor doar relaxare ori plimbare.
    De altfel, in toate statiunile din sudul Cretei, inclusiv Agia Galini, nu vei fi deloc asaltat de ‘ospatarii’ cretani ca sa le intri la taverna, asa cum se intampla in nordul insulei, ci pur si simplu te poti uita cat vrei pe meniu fara ca cineva sa te sufoce cu insistente.
    Cu exceptia statiunii Matala (care are o plaja superba, preferata de familiile cu copii, si inca una mult mai lunga alaturi), plajele din sud sunt pietroase. Nici in apa nu poti intra fara sandale care sa te protejeze.

  • Zona sudica mai este remarcabila prin ceva: drumurile si potecile nu sunt ticsite doar cu flori, ca si in nord, ci si cu livezi de maslini.


  • HARTA INTERACTIVA A CRETEI:

Creta - homeWORK AND TRAVEL

Grecia - Work and Travel. Travel! Util!



Localizare: Grecia, oficial cunoscută sub numele de Republica Elenă, se află în sud estul Europei, în Peninsula Balcanică. Cu o suprafata de 131,940 km Grecia este de aproximativ aceeaşi mărime cu Anglia sau statul New York. Se învecinează la nord cu Bulgaria, Republica Macedonia şi Albania, la est cu Turcia şi Marea Egee, la vest cu Marea Ionică, iar la sud cu Marea Mediterană. Republica Elena este stat membru al Uniunii Europene (din 1981) si parte a Zonei Economice Europene (EEA) impreuna cu celelate state membre ale Uniunii Europene si Lichenstain, Norvegia si Islanda.
  • Nume scurt local: Ellas sau Ellada
  • Nume lung local: Elliniki Dhimokratia
  • Suprafata: 131.940 km patrati (impartita in 13 regiuni si 51 de prefecturi)
  • Capitala: Atena (Populaţie: 3.072.922)
  • Independenta: 1829 (fata de Imperiul Otoman)
  • Zi nationala: 28 octombrie şi 25 Martie
  • Constitutie: 11 Iunie 1975; modificata in Martie 1986
  • Populatie: 10.623.835 (Iulie 2001 est.)
  • Alegeri: peste 18 ani, vot universal si obligatoriu
  • Nationalitati: Greci 98%, altele 2%
  • Limbi vorbite: Greaca 99% (limba oficiala), Engleza, Franceza. Cunoasterea limbii elene este una din conditiile esentiale pentru ocuparea de functii in domeniul public, dar uneori si in ocuparea locurilor de munca la intreprinderi si institutii private.
  • Religii: Ortodoxa 98%, Musulmana 1,3%, altele 0,7%
  • Moneda oficială: euro
  • Salariul minim: 723 euro (2009) (fara cazare si alte alea :)
  • Ora oficiala: + 2 ore fata de GMT
  • Servicii de urgenta (112): 100 : Politie; 166 : Salvare; 199 : Pompieri; 11888 sau 11850: Informatii
Hai noroc

    insula Thassos - Work and Travel



    • Nu o sa regreti ca ai lucrat sau vizitat in Thassos, daca o vei face. E printre cele mai vizitate locatii din Grecia. Iar ca drum din Romania, cam jumatate de zi. De la granita cu Grecia mai faci cam o ora.
    • Sa nu ratezi Paradise Beach, una din cele mai super plaje pe care le-am vazut pana acum: e chiar la poalele muntilor, apa super limpede si la 4 metri adancime. Sunt multe locuri de vizitat; Iti recomand sa mergi intr-un sat grecesc si sa mananci acolo la o taverna, traditional. In Grecia in general muntele este chiar langa mare si cand te intorci de pe un varf de munte ( 1200 m, cel mai inalt in Thassos ) poti sa te arunci direct in mare.
    • Tot ca obiective faine, in Thassos: Poarta Herei si a lui Zeus, castelul. Nu ezita sa mergi acolo, dar nu uita ca e mai scump decat alte locatii din Grecia.
    • Transportul pe insula se face cu autobuze care pleaca din Thassos (Limenas) si din Skala Prinou si opresc in fiecare dintre satele insulei si la toate plajele 
    • www.thassos.ro

    Firme W&T in Romania


    • Firmele organizatoare Work and Travel GRECIA din Romania.

    • Adira

    • American Experience

    • Ameritrex
    • ACS Europe
    • BRG Work

    • Com-Invest

    • Icep World

    • Student Adventure

    • Student Travel

    • US Travel

    • Work Experience

    • Zip Travel

    Joburi Work and travel 2010 Grecia


    Peste 2.000 de studenţi vor munci în sezonul de vară pe litoralul din Grecia in 2010. Programele oferă şansa studenţilor vorbitori de limbă engleză să lucreze în domeniul hotelier şi turism , să câştige experienţă, bani şi să viziteze o ţară străină.

    Studenţii vor pleca la locul de muncă în perioada 15 iunie – 1 august, şi se vor întoarce în ţară în perioada 1 octombrie – 1 noiembrie 2010.

    Sunt eligibili toţi studenţii vorbitori de limbă engleză. Experienţa nu este necesară dar constituie avantaj.
    Studenţii de la facultăţi cu profil turism, economie, management, geografie, istorie, limbii străine şi sport pot echivala practica obligatorie pe baza certificatului de practică internaţională şi listarea competenţelor dobândite în urma experienţei. Studenţii de la alte facultăţi precum şi absolvenţii vor primi la solicitare recomandări din partea angajatorului şi certificat de participare.

    Have fun
    Hai noroc

    Grecia in poze

    sursa aici