De ce este Grecia o destinatie ieftina pentru vara 2010


  • Grecia ramane o destinatie atragatoare in 2010 chiar si vara, in varf de sezon. Ca urmare a protestelor si evenimentelor care i-au afectat imaginea, operatorii greci au fost nevoiti sa gaseasca noi modalitati de-ai incuraja pe turisti sa nu renunte la aceasta destinatie de vacanta.
Cei care vor sa vada Grecia in acest an au posibilitatea sa vada principalele destinatii turistice din aceasta tara la preturi avantajoase, cu pana la 40% mai mici decat de obicei. “Sunt programate pentru aceasta vara 26 de curse charter pe saptamana”, a declarat pentru acasa.ro Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Este vorba despre charterele pe Rhodos, Creta, Corfu, Zakynthos, Kos, Santorini si Skiathos.


  • Oferte speciale de vacanta in Grecia. Doi intr-unul. Reduceri pana la 40%

Pentru a-si atrage clientii si a contracara pierderile suferite, operatorii de turism au lansat pe piata reduceri la vacante care nu erau in mod normal disponibile in aceasta perioada, au marit numarul ofertelor de last minute sau au lansat oferte atractive de tipul 2 in 1.
“Este adevarat ca grecii au umblat la preturi, in special cele din Grecia Continentala. Una dintre modificarile facute sunt reducerile tarifelor, care merg pana la 30-40%. Exista, apoi, ofertele speciale de tipul plateste unul, pleaca doi. La hotelurile de 4 si 5 stele, ofertele sunt mai ieftine” ne-a spus Traian Badulescu. De exemplu, o oferta speciala in Kokkini Hani (langa Heraklion) costa de la 259 euro de persoana, conform agentiei Cocktail Holidays. Oferta este valabila pentru plecarile din prima saptamana a lunii iulie, la un hotel de 3 stele cu demipensiune.
  • O alta destinatie favorita pentru vacantele din Grecia este Creta: “Ca destinatie, Creta se vinde bine in continuare”, ne-a spus Martin Bikfalvi, director general al agentiei Calibra. In privinta reducerilor, domnia sa afirma: “Reduceri sunt, dar nu foarte multe. In general sunt intre 5 si 7%, maxim 10%”. In Creta, o saptamana la un hotel de 2 stele incepe de la 199 euro de persoana, conform agentiei Calibra.

  • De ce poti merge in Grecia linistit

In ceea ce priveste reactia romanilor la evenimentele din Grecia, parerile sunt impartite. Unii specialisti din domeniu sunt de parere ca romanii nu s-au lasat afectati de imaginea sifonata a Greciei. “Majoritatea calatoresc in Grecia intre 15 iunie si 15 septembrie. Romanii nu au avut temeri legate de Grecia”, a declarat pentru acasa.ro Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.
0 Responses