about Work and Travel.




Durata "Contractului de Training"(asa spun ei ca s-ar zice,dar majoritatea celor ce pleaca nu studiaza in turism asa ca nu este taining, poate "experience").
Daca ajungi in Grecia, pot munci pe durata unei perioade cuprinsa intre 3 si 6 luni, cu respectarea urmatoarelor specificatii (daca ai venit prin W&T):

  1. in timpul acestei perioade bineinteles ca poti opta sa pleci oricand ( atata timp cat durata contractului de munca nu este mai scurtă dei 3 luni..dar si asa,daca ai un motiv preintemeiat:- probleme de adaptabilitate, surmenaj, probleme cu facultatea - restante=ai plecat :) Daca intrerupi contractul mai devreme de data de final stabilita prin contractul de practica cu angajatorul este posibil sa nu primesti ultimul salariu.Buun.
  2. -Este bine de stiut ca in lunile iulie si august (perioada de varf a sezonului de vara) va fi necesar sa se lucreze si ore suplimentare, posibil si zilele libere, acestea fiind compensate suplimentar (conform intelegerii scrise cu angajatorul:platite dublu sau normal).
  3. salariul pe care o sa il primesti este intre (400-550€ +cazarea si mancarea incluse..care nu sunt gratuit cum spun companiile ci lucrezi acolo,deci e lucru normal). Pe langa banii astia se poate face si tips: asta daca ai si noroc si nimeresti sa lucrezi la barul hotelului si nu in restaurante unde este all-inclusive..desi,cei inteligenti fac €si acolo
  4. Evita COMPANIILE W&T care promit salarii mai mari de 550€..nici un angajator grec nu ofera mai mult tinand cont ca ai deja 3mese pe zi+cazare..plus e inca un pic de criza
  5. Job-urile disponibile studentilor sunt in turism: receptioner, asistent la receptie, asistent birou de relatii cu publicul, animator, camerista, ajutor bucatar, bucatar, sofer, instructor aerobic, salvamar, barman, ospatar, asistent de plaja si animatori.
Hai noroc!
2 Responses
  1. i0ana Says:

    Zip travel..am fost anul trecut cu ei. in grecia frumos..dar ziptravel mi-a luat banii si nu s-au tinut de cuvant !! Sa va feriti de ei!


  2. Anonymous Says:

    si eu ma duc vara asta:)! vedem cum o sa fie..