Grecii gatesc cu ulei de masline, carnea lor preferata este cea de oaie la gratar.
Aperitivul grecesc contine rosii, castraveti, pepene, felii de cascaval, masline si diverse fructe. intre bucatele traditionale se numara aperitivele, mezedes, compuse din melitzanosalata – vinete tocate cu ulei, lamâie si usturoi, taramosalata – pasta de icre si dolmadakia – frunze de vitza umplute cu carne sau orez). Felul principal este musaca, ghiveci, carne prajita sau peste, inclusiv frigaruile de miel sau porc – souvlaki.
Pestele si scoicile sunt excelente; horiatiki – salata greceasca servita cu felul principal consta în felii de rosii si castraveti, masline si fetta.
Pofta buna
Aperitivul grecesc contine rosii, castraveti, pepene, felii de cascaval, masline si diverse fructe. intre bucatele traditionale se numara aperitivele, mezedes, compuse din melitzanosalata – vinete tocate cu ulei, lamâie si usturoi, taramosalata – pasta de icre si dolmadakia – frunze de vitza umplute cu carne sau orez). Felul principal este musaca, ghiveci, carne prajita sau peste, inclusiv frigaruile de miel sau porc – souvlaki.
Pestele si scoicile sunt excelente; horiatiki – salata greceasca servita cu felul principal consta în felii de rosii si castraveti, masline si fetta.
Pofta buna