Clima


Este tipic mediteraneeană, cu temperaturi medii anuale ale aerului în jur de 25°C. Pe perioada sezonului turistic vremea este destul de stabilă - cu cer senin sau foarte puţini nori, iar temperaturile sunt de aproximativ 30°C. În lunile toride de vară-? iulie, august - temperatura aerului poate ajunge până la 35°C la umbră. Uneori se înregistrază ploi şi furtuni, dar acestea nu durează de regulă mai mult de o zi
  • Cele mai ridicate temperaturi sunt în regiunea sudică a ţării, în special pe inslulele Creta şi Ciclade: uneori şi de peste 35°C în timpul verii. Cele mai însemnate cantităţi de precipitaţii se înregistrează în nord-vestul Greciei, în zona insulei Korfu, în timpul iernii. Majoritatea turiştilor vizitează Grecia pentru a se bucura de soare şi de valurile mării. De la sfârşitul lui aprilie şi până la sfârşitul lui noiembrie, temperatura apei este aici în jur de 20-25°C.

  • Vara bate în Grecia un vânt răcoros şi plăcut, numit meltemi, datorită căruia temperaturile ridicate şi razele soarelui pe plajă sunt mai suportabile. În august suflă dinspre sud, din Africa, un vânt fierbinte pe care localnicii îl numesc "livas" - sau (în traducere) "libian".

  • in Creta, in luna martie începe adevărata vară, cu temperaturi de până la 30 °C
    Clima pe insule aici.
0 Responses