TOP - Ce insula ti se potriveste?





Cu peste 2000 de insule raspandite in cele doua mari din nordul Mediteranei – marea Egee si marea Ionica, Grecia este practic destinatia tuturor destinatiilor exotice. Contestata, laudata, supraevaluata sau dur criticata, aceasta tara a zeilor ramane un reper important pentru turismul mondial, dar mai ales pentru cel european. Este practic imposibil ca, din atatea insule, turistul care isi face o minima documentare, sa nu nimereasca paradisul perfect in propria perceptie.

Grecia insulara le are pe toate – pornind de la Creta, Santorini si Rhodos – insule populare, cosmopolite, moderne si cvasidiversificate pana la Naxos sau Zakyntos – oaze ale naturii, relaxarii si tacerii. Este foarte usor sa fii dezamagit de Grecia… este indeajuns sa nimeresti pe insula nepotrivita. Si asta pentru ca destinatiile insulare ale Greciei s-au dezvoltat din punct de vedere turistic in mod diferit: exista oaze special dedicate cluburilor,vietii de noapte sau oaze ale relaxarii, culturii si arheologiei. Chiar si asa insa, secretul unei vacante reusite nu sta numai in locatia aleasa sau in serviciile cu standarde inalte – conteaza si disponibilitatea fiecaruia de a face primul pas cu zambetul pe buze, da a accepta cu placere o alta cultura, o alta perceptie, un alt stil de viata. Iata mai jos 10 insule diferite, 10 insule din care cu siguranta macar una raspunde tuturor cerintelor voastre in materie de "vacanta" perfecta.

  1. Ydra - este cea mai frumoasa insula a Golfului Saronic. Aflata la o foarte mica distanta de Piraeus (portul aferent Atenei).
  2. Santorini - una dintre cele mai populare insule ale Greciei.
  3. Mykonos este insula morilor de vant :) a petrecerilor nocturne, a sporturilor de vara si a coktailurilor colorate, pe plaja, asemuita de nenumarate ori cu Ibiza
  4. Naxos- insula greceasca aflata in cealalta extrema fata de cosmopolita Mykonos.
  5. Creta reprezinta destinatia perfecta indiferent de posibilitati financiare, pretentii sau afinitati. Aceasta insula, de dimensiuni considerabile, le are pe toate.
  6. Rhodos -Insula este cunoscuta ca fiind paradisul celor care cauta sejururi all-inclusive fara defect! este aglomerata.
  7. Lemnos este vestita pentru plajele curate, apele clare si adancurile stancoase ale marii.
  8. Paros este destinatia perfecta pentru familii.
  9. Zakyntos este destiantia celor indragostiti de natura. Nu ofera mare lucru din punct de vedere al distractiei sau a vietii de noapte insa compenseaza total prin peisajele sale .
  10. Corfu este o destiantie destul de scumpa,deci merita.

4 Responses
  1. Laura Says:

    Santorini este locul perfect pentru cei care vor sa cuprinda cat mai multe intr-un timp cat mai scurt. Se spune ca in Santorinii poti admira cele mai frumoase apusuri de soare din lume, insula fiind cotata drept una dintre cele mai bune destinatii turistice de pe Mapamond.
    Pe cea mai cunoscuta insula din Marea Egee poti sa ai parte de plaja, petreceri, restaurante, muzee, galerii de arta, situri arheologice, buticuri, baruri, sporturi de apa sau centre de intretinere corporala. Distractia diversificata este principala caracteristica in Santorini, ceea ce o face sa reprezinte alternativa perfecta pentru indragostitii stilului de viata tineresc, plin de energie.

    Deci santorini este locul unu pt mine:) succes


  2. Anonymous Says:

    tot santorini imi place si mie


  3. SpyKe Says:

    I would like to visit Crete, a friend of mine is living there and I heard a lot of good things about it. I hope this summer I'll have the chance to spend some time enjoying Crete.


  4. cheloo Says:

    @Spaic: nu stii romana?