Grecia in poze

sursa aici

Grecia in poze

sursa aici

Clima


Este tipic mediteraneeană, cu temperaturi medii anuale ale aerului în jur de 25°C. Pe perioada sezonului turistic vremea este destul de stabilă - cu cer senin sau foarte puţini nori, iar temperaturile sunt de aproximativ 30°C. În lunile toride de vară-? iulie, august - temperatura aerului poate ajunge până la 35°C la umbră. Uneori se înregistrază ploi şi furtuni, dar acestea nu durează de regulă mai mult de o zi
  • Cele mai ridicate temperaturi sunt în regiunea sudică a ţării, în special pe inslulele Creta şi Ciclade: uneori şi de peste 35°C în timpul verii. Cele mai însemnate cantităţi de precipitaţii se înregistrează în nord-vestul Greciei, în zona insulei Korfu, în timpul iernii. Majoritatea turiştilor vizitează Grecia pentru a se bucura de soare şi de valurile mării. De la sfârşitul lui aprilie şi până la sfârşitul lui noiembrie, temperatura apei este aici în jur de 20-25°C.

  • Vara bate în Grecia un vânt răcoros şi plăcut, numit meltemi, datorită căruia temperaturile ridicate şi razele soarelui pe plajă sunt mai suportabile. În august suflă dinspre sud, din Africa, un vânt fierbinte pe care localnicii îl numesc "livas" - sau (în traducere) "libian".

  • in Creta, in luna martie începe adevărata vară, cu temperaturi de până la 30 °C
    Clima pe insule aici.

Greek Food and drinks

Grecii gatesc cu ulei de masline, carnea lor preferata este cea de oaie la gratar.



Aperitivul grecesc contine rosii, castraveti, pepene, felii de cascaval, masline si diverse fructe. intre bucatele traditionale se numara aperitivele, mezedes, compuse din melitzanosalata – vinete tocate cu ulei, lamâie si usturoi, taramosalata – pasta de icre si dolmadakia – frunze de vitza umplute cu carne sau orez). Felul principal este musaca, ghiveci, carne prajita sau peste, inclusiv frigaruile de miel sau porc – souvlaki.


Pestele si scoicile sunt excelente; horiatiki – salata greceasca servita cu felul principal consta în felii de rosii si castraveti, masline si fetta.



Pofta buna

Poze Creta

















Have fun. Armin van Burren - Work and travel @ Mykonos



about Work and Travel.




Durata "Contractului de Training"(asa spun ei ca s-ar zice,dar majoritatea celor ce pleaca nu studiaza in turism asa ca nu este taining, poate "experience").
Daca ajungi in Grecia, pot munci pe durata unei perioade cuprinsa intre 3 si 6 luni, cu respectarea urmatoarelor specificatii (daca ai venit prin W&T):

  1. in timpul acestei perioade bineinteles ca poti opta sa pleci oricand ( atata timp cat durata contractului de munca nu este mai scurtă dei 3 luni..dar si asa,daca ai un motiv preintemeiat:- probleme de adaptabilitate, surmenaj, probleme cu facultatea - restante=ai plecat :) Daca intrerupi contractul mai devreme de data de final stabilita prin contractul de practica cu angajatorul este posibil sa nu primesti ultimul salariu.Buun.
  2. -Este bine de stiut ca in lunile iulie si august (perioada de varf a sezonului de vara) va fi necesar sa se lucreze si ore suplimentare, posibil si zilele libere, acestea fiind compensate suplimentar (conform intelegerii scrise cu angajatorul:platite dublu sau normal).
  3. salariul pe care o sa il primesti este intre (400-550€ +cazarea si mancarea incluse..care nu sunt gratuit cum spun companiile ci lucrezi acolo,deci e lucru normal). Pe langa banii astia se poate face si tips: asta daca ai si noroc si nimeresti sa lucrezi la barul hotelului si nu in restaurante unde este all-inclusive..desi,cei inteligenti fac €si acolo
  4. Evita COMPANIILE W&T care promit salarii mai mari de 550€..nici un angajator grec nu ofera mai mult tinand cont ca ai deja 3mese pe zi+cazare..plus e inca un pic de criza
  5. Job-urile disponibile studentilor sunt in turism: receptioner, asistent la receptie, asistent birou de relatii cu publicul, animator, camerista, ajutor bucatar, bucatar, sofer, instructor aerobic, salvamar, barman, ospatar, asistent de plaja si animatori.
Hai noroc!

Despre Creta.



Nu exista foarte multe insule in Grecia, al caror peisaj sa nu te lase
uimit:mare si munti. Dar Creta, Naxos, Allonisos si Skopelos sunt patru insule
perfecte pentru drumetii lungi si descoperiri inedite. Creta este cea mai mare
insula a Greciei si cea care “detine” cel mai diversificat relief.

Insula separa Marea Egee de Marea Libiana, marcand granita dintre Europa si Africa. in centru se afla munti maiestuosi, iar platourile, brazdate de chei adanci, se sfarsesc in vai fertile. Partea nordica este mai populata, aici se aliniaza si orasele mai mari, iar partea sudica cu stancile inaltându-se din mare, este slab populata.

Clima este mediteraneana uscata, vara torida dureaza aici mai mult decat in alte regiuni ale Greciei. Super! din aprilie pana in septembrie nu ploua niciodata

Reteaua drumurilor publice este bine dezvoltata. Majoritatea locurilor de pe insula sunt accesibile cu transportul local.

Capitala insulara este Heraklion . Alte orase importante sunt Rethymnon si Chania.
Daca petreci mai mult timp in Creta viziteaza: muzeul lui Nikos Kazantzakis de la Myrtia, templul lui Anemospilia, manastirea de maicute Paliani, vechiul oras Panasos, manastirea venetiana Versamonero, manastirea Koudouma, Palatul lui Knosos, Elafonisy Beach, Preveli.

TOP - Ce insula ti se potriveste?





Cu peste 2000 de insule raspandite in cele doua mari din nordul Mediteranei – marea Egee si marea Ionica, Grecia este practic destinatia tuturor destinatiilor exotice. Contestata, laudata, supraevaluata sau dur criticata, aceasta tara a zeilor ramane un reper important pentru turismul mondial, dar mai ales pentru cel european. Este practic imposibil ca, din atatea insule, turistul care isi face o minima documentare, sa nu nimereasca paradisul perfect in propria perceptie.

Grecia insulara le are pe toate – pornind de la Creta, Santorini si Rhodos – insule populare, cosmopolite, moderne si cvasidiversificate pana la Naxos sau Zakyntos – oaze ale naturii, relaxarii si tacerii. Este foarte usor sa fii dezamagit de Grecia… este indeajuns sa nimeresti pe insula nepotrivita. Si asta pentru ca destinatiile insulare ale Greciei s-au dezvoltat din punct de vedere turistic in mod diferit: exista oaze special dedicate cluburilor,vietii de noapte sau oaze ale relaxarii, culturii si arheologiei. Chiar si asa insa, secretul unei vacante reusite nu sta numai in locatia aleasa sau in serviciile cu standarde inalte – conteaza si disponibilitatea fiecaruia de a face primul pas cu zambetul pe buze, da a accepta cu placere o alta cultura, o alta perceptie, un alt stil de viata. Iata mai jos 10 insule diferite, 10 insule din care cu siguranta macar una raspunde tuturor cerintelor voastre in materie de "vacanta" perfecta.

  1. Ydra - este cea mai frumoasa insula a Golfului Saronic. Aflata la o foarte mica distanta de Piraeus (portul aferent Atenei).
  2. Santorini - una dintre cele mai populare insule ale Greciei.
  3. Mykonos este insula morilor de vant :) a petrecerilor nocturne, a sporturilor de vara si a coktailurilor colorate, pe plaja, asemuita de nenumarate ori cu Ibiza
  4. Naxos- insula greceasca aflata in cealalta extrema fata de cosmopolita Mykonos.
  5. Creta reprezinta destinatia perfecta indiferent de posibilitati financiare, pretentii sau afinitati. Aceasta insula, de dimensiuni considerabile, le are pe toate.
  6. Rhodos -Insula este cunoscuta ca fiind paradisul celor care cauta sejururi all-inclusive fara defect! este aglomerata.
  7. Lemnos este vestita pentru plajele curate, apele clare si adancurile stancoase ale marii.
  8. Paros este destinatia perfecta pentru familii.
  9. Zakyntos este destiantia celor indragostiti de natura. Nu ofera mare lucru din punct de vedere al distractiei sau a vietii de noapte insa compenseaza total prin peisajele sale .
  10. Corfu este o destiantie destul de scumpa,deci merita.

About work Grecia



Este usor sa fii dezamagit de Grecia..este indeajuns sa nimeresti job-ul naspa sau insula nepotrivita. Destinatiile insulare ale Greciei dezvoltandu-se din punct de vedere turistic in mod diferit, parerile fiind variate.


Job-urile sezoniere disponibile sunt in turism: hoteluri de 3-patru si cinci stele, restaurante,taverne,baruri sau cluburi din Athena, thessaloniki, Halkidiki sau diverse insule grecesti (peste 2000 -raspandite in cele doua mari din nordul Mediteranei – marea Egee si marea Ionica din care 200locuite) ..deci ai de unde alege.
Sezonul de vara incepe odata cu luna mai si se sfarseste in luna octombrie.


Receptioner, asistent la receptie, asistent birou de relatii cu publicul, animator, camerista, ajutor bucatar, bucatar, sofer, instructor aerobic, salvamar, barman, ospatar, asistent de plaja si animatori sunt job-urile pe care le gasesti daca vrei sa lucrezi un sezon.

Fie ca vii pe cont propriu sau apelezi la o companie work&travel Grecia trebuie sa te astepti la un orar de lucru de 48 de ore pe saptamana minim,de la opt ore in sus pe zi , 5 zile pe sapt, salariu lunar intre 400 si 600 euro (+tips+ orele suplimentare).
De la 48 de ore pe saptamana, poti sa nimeresti intr-un hotel unde sa muncesti in full sezon ore suplimentare,sa ajungi la 62ore pe sapt ,fara zi libera(poate si 1-2 sapt fara day-off) dar orele suplimentare iti sunt platite(posibil mai mult decat orele normale). la unele hoteluri sunt decontate bilete pt autobuz,taxi(aeroport) acces internet.
Hai noroc.

Grecia - Work and Travel



Daca te-ai hotarat sa lucrezi in Grecia, sa gasesti job pe cont propriu sau sa apelezi la un program Work and Travel, vei gasi aici informatiile de care ai nevoie. Ce este adevarat si ce nu, cazare, la ce sa te astepti, munca, hoteluri, restaurante, taverne, baruri sau cluburi.

Ce joburi/locatii sa eviti, de cati bani ai nevoie, cu ce te intorci :), cum sunt grecii, unde te poti distra. Enjoy

Hai noroc

Grecia in poze

Locuri de munca :)
sursa aici