Grecia



  • Fauna
Deşi fauna Greciei nu este una dintre cele mai bogate, trăiesc aici destule specii de animale interesante: în păduri sunt urşi bruni şi râşi, animale aflate deja pe cale dispariţie. Pe teritoriul Greciei trăiesc şi alte animale ajunse rare în Europa de Vest, cum ar fi lupii, căprioarele, caprele sălbatice (numite kri-kri, care în trecut au fost aproape în întregime exterminate, iar la ora actuală sunt protejate de lege), vulpile sau porcii mistreţi.
În munţi îşi au cuiburile păsările de pradă - şoimii, vulturii sau bufniţele. Dacă aveţi noroc, veţi vedea şi ciocănitori verzi sau pescăruşi albaştri. Dintre insecte, în Grecia trăiesc scorpioni, ale căror muşcături, însă, nu sunt mortale pentru om, centipede şi cicade, al căror ţârâit poate fi neplăcut pentru unii dintre vizitatori. Există aici şi vipere, ale căror muşcături, la fel ca şi cele de scorpion sau centipede, pot fi extrem de neplăcute.



În apele mării trăiesc o multitudine de specii de peşti, foci, broaşte ţestoase marine şi alte animale rare. Nu putem omite nici acele specii oarecum "periculoase", cum ar fi aricii de mare, meduzele, pisicile de mare sau murenele colorate, acestea din urmă trăind mai ales în zonele izolate, departe de marile plaje. Cel mai bine este să evitaţi orice contact cu aceste animale
0 Responses