Work and Travel Grecia

  • Transport
    Transportul in comun se efectueaza cu autobuze, trolee, tramvaie, metrou. De asemenea taxiurile sunt destul de ieftine, o calatorie de 15-20 min costa in jur de 3 euro. Atentie, taxiul lucreaza in sistem sharing si uneori daca nu mergi in directia/zona taximetristului, poti fi refuzat si trebuie sa astepti alt taxi poate vei avea mai mult noroc a doua oara... oricum speranta moare ultima, In multe orase se pot inchiria masini sau atv-uri, pretul fiind de cca 30 Euro/zi, cu asigurarea inclusa. Pretul depinde de marca masinii si de perioada de inchiriere. Conducatorul auto trebuie sa aibe permis de conducere international si o vechime de minim 2 ani.
  • Telefon
    In Grecia puteti sa sunati cu cartele telefonice de la orice telefon public. Cartelele se cumpara de la chioscuri, minimarketuri sau OTE (compania nationala de telecomunicatii din Grecia). Pentru Romania, formati prefixul 00-40- codul orasului-numarul de telefon. Operatorii de telefonie mobile in Grecia sunt Vodafone, Wind, Cosmote si au contracte de roaming cu operatorii din Romania, asa ca nu uitati sa va activati roamingul inca din Romania.

  • Fus orar
    ora locala este GMT + 2ore, acceasi pe tot teritoriul tarii. .ca in Romania
  • Clasificarea Hotelurilor
    Clasificarea hotelurilor in Grecia nu este exprimata in stele. Fiecare din categoriile A, B, C, D sau L pot include cate doua clase de clasificare, asa cum suntem obisnuiti. Astfel in cat A putem intalni hoteluri cu dotari si facilitati din cat 5* dar si din categoria 4*. Hoteluri din categoria 5*, apar, uneori, notate ca fiind ca hoteluri din clasa de luxe.
    Cu toate acestea, se obisnuieste transformarea respectivelor categorii in stele pentru o mai buna comparatie calitate-pret.
  • Temperatura medie
    Clima Greciei este mediteraneana cu veri calde si secetoase si ierni umede si reci. Partea nordica prezinta caracteristici continetale, cu veri calde, precipitatii mai multe si ierni mai reci.
    Clima Greciei continentale variaza de la zonele litorale la cele montane. In muntii din vestul Greciei si din Pelopones ninge abundent iarna, ploua toamna si primavara iar vara este cald. In Macedonia si Tracia, ploile sunt mai egal distribuite pe parcursul anului, nordul Marii Egee moderand temperaturile din zonele litorale. In jurul Atenei, temperaturile sunt ridicate vara, iar iarna rareori scad sub zero grade si ploua mult. Atena poate fi sufocant de calda, astfel incat vizitatorii pot avea nevoie de timp pentru a se obisnui.
    Insulele Greciei si in special in insula Creta clima este temperat mediteraneana si in consecinta verile sunt fierbinti si uscate iar iernile sunt blande si ploioase. Vara in lunile iulie si august se ating valori de 26 ºC (dar pot sa urce si mai sus de atat) iar iarna sunt in jur de 12 ºC.
0 Responses